Realizirani projekti

Stanovanjski kompleks Cvetkova ulica

Murska Sobota

opis projekta

    

    

Lokacija
Razsežen prostor determinirajo raznotere geometrije okoliških zazidav, ravno tako raznolika je programska shema okolice. Proti zahodu se nahajajo dvorišča objektov ob Slovenski, na jugu sta objekta Policije in Zavoda za zaposlovanje, na vzhodu je vrtec in nekaj enodružinskih hiš, na severu novi poslovno trgovsko stanovanjski objekt. Lokacija ima dve izraženi prednosti. Prva je centralna lega v mestu, kjer so vse usluge mesta v radiju nekaj minut peš hoje, druga prednost je zaščitenost od mestnega vrveža in prometnic kljub popolnoma centralni legi v mestu. V neposredni okolici so v toku investicijski projekti, ki bodo infrastrukturno dvignili lokacijo na še višji nivo. V bližini se nahaja stranovanjski objekt Sončnica, lepa obogatitev ob Cvetkovi bo glasbena šola. Z glasbeno šolo ustvarimo v osrčju parcele mirno in zeleno površino, ki jo urejamo s stanovanjskim programom. Površina je idealna za umestitev treh vila blokov dimenzije 16/16/16m. Kompozicija je refleksija heterogene morfologije okolice, mnogo smeri ustvarja mnogo orientacij novih objektov. Na ta način ni nobena fasada vzporedna drugi, vzpostavljena je velika mera individualnosti.

Opis stanovanjskega kompleksa
Stanovanjske vile imajo največ po štiri stanovanja na etažo, kar znese pri etažnosti P+4 20 stanovanj na objekt. Skupaj je to 60 stanovanj, vsa z dolgimi pasovi fasade, kar zagotavlja dobro osvetljenost. Stanovanja so urejena za gladko linijo fasade, kar vnaša višji nivo individualnosti – ni izpostavljenih balkonov ampak lože v zavetju. V kleteh imajo objekti skladiščne, instalacijske in rekreacijske površine. Parkiranje je urejeno po vkopani garažni etaži na samem zahodnem robu parcele. Nad interno garažo se izvede horizontalna konstrukcija, ki služi javnemu parkiranju, v drugi polovici se pa lahko uredi otroško igrišče, klančina… Neposredna okolica stanovanjskih objektov ni podkletena, zato se lahko izdatno ozeleni in objekti se še bolj približajo idealu vil v zelenju.

Tlorisi
 

Blok A   Blok B
 
     
Blok C   Klet
 

 


IMO-REAL D.O.O., Ulica Štefana Kovača 10, 9000 Murska Sobota :: T: +386 2 53 49 840 :: F: +386 2 53 49 830 :: E: info@imo-real.si | ©2009 IMO-REAL d.o.o.